Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ρατσισμός και οικονομία, πάνε μαζί

Η έξαρση του ρατσισμού στη χώρα μας είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο που οφείλει να μας απασχολήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις προεκτάσεις του σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Η ξενοφοβία είναι ένα συναίσθημα που τείνει να διογκώνεται στη κοινωνία μας με τους πολίτες να αποδίδουν ευθύνες στους μετανάστες για την έξαρση της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Οι εγκλωβισμένοι στα προβλήματά τους πολίτες εξαπολύουν καθημερινά επιθέσεις σε μειονότητες και ταλαιπωρημένους
 μετανάστες με φράσεις του τύπου "να πας πίσω στη χώρα σου", "δε φτάνει που σε ταΐζουμε μιλάς κιόλας", "είστε επικίνδυνοι", "μας παίρνεται τις δουλειές" κτλ.. Γιατί όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι κακοί της κοινωνίας μας όμως; Φταίει το χρώμα; Φταίει ότι δεν είχαν την τύχη να κουβαλούν αυτό το μικρόβιο της ελληνικής φιλοσοφίας που μας έχει φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο πολιτισμού στις μέρες μας; Για όλα φταίει η οικονομία θεωρώ. Το χρήμα εξαλείφει τον ρατσισμό και το χρήμα σε κάνει να θεωρείσαι κατώτερος. Το χρήμα είναι αυτό που σου δίνει πρόσβαση στη μόρφωση, που σε κάνει να ντύνεσαι ακριβά και που σε διαχωρίζει από τον διπλανό σου. Το χρήμα ο θεός της εποχής που ορίζει το ποιος είσαι. Η κοινωνία σε σέβεται όταν έχεις χρήματα γιατί θεωρείσαι πετυχημένος και καταξιωμένος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση η φτώχεια θεωρείται δείγμα οκνηρίας και ο φτωχός, ως άνθρωπος μικρότερης αξίας είναι αυτός που πρέπει να καθαρίζει την τουαλέτα και να υπομένει τις λόξες και την προκατάληψη ενός κοινωνικού συνόλου αποχαυνωμένου που δε μπορεί να διαθέσει πόρους σε δήθεν ανίκανους χαμηλότερης ποιότητας πολίτες. Ο ρατσισμός λοιπόν έχει γερά θεμέλια μέσα στη κοινωνία μας αφού οι οικονομικές αμβλύνσεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματός μας..Οι έχοντες τη δύναμη να πατάνε το διπλανό τους στο όνομα του κέρδος αγγίζουν ταβάνι στην κοινωνική υπόληψη και τα φτωχά στρώματα θεωρούνται τεμπέληδες και χαμηλής νοημοσύνης όντα που γεννήθηκαν για να υπηρετούν τους ικανούς επιχειρηματίες. Ο φτωχός και εξαθλιωμένος έχει ανάγκη να καλύψει τις βασικές του ανάγκες για αυτό το λόγο αν χρειαστεί θα κλέψει για να επιβιώσει. Αυτή η κίνηση δε πρέπει να θεωρείται ως απειλή και η κοινωνία να ζητάει περισσότερη αστυνόμευση, αυξάνοντας το μίσος της απέναντι στις μειονότητες μεταναστών. Θα πρέπει να θεωρείται ως μήνυμα αλλαγής και προσοχής. Θα πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές, να γίνουν πιο δίκαιες, να δοθούν χρήματα και τροφή σε όσους πεινάνε, στέγη σε όσους γυρνάνε το βράδυ κυνηγώντας την επιβίωση. Η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει τον δίχως άλλη επιλογή κλέφτη και να σταματήσει να ρίχνει ευθύνες της προσωπικής της αποτυχίας στα θύματα της σημερινής παγκοσμιοποίησης.

Η έχθρα αυτή απέναντι στις μεταναστευτικές ομάδες είναι καλό πάτημα των ακροδεξιών αντιλήψεων να μπουν στην επικαιρότητα και να διεκδικήσουν εξουσία, στο όνομα της κάθαρσης του έθνους. Άνοδος παρατηρείται σε όλα τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, γεγονός επικίνδυνο που εφιστά την προσοχή της κοινωνίας. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία των κυβερνήσεων να σπείρουν το φόβο (συστατικό του τις τρέφει) και να έχουν σε κάθε περίπτωση ένα εξιλαστήριο θύμα και έναν φθηνό εργάτη μέσα στη χώρα τους. Η λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης πληθυσμών είναι οι ίδιοι οι πολίτες και το κράτος που οφείλει να κατανοήσει και να εντάξει με σωστό τρόπο στη καθημερινότητα το διαφορετικό. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη να μορφωθούν και να καλύψουν τις βασικές τους βιοτικές ανάγκες. Η μόρφωση θα φέρει καλύτερες μέρες στο θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.




http://dinatomirmigi.blogspot.com

35 σχόλια:

  1. τι λες ρε φιλε? δλδ με την ιδια λογικη ειμαστε ρατσιστες με τους σκουπιδιαριδες και με τους βοθροκαθαριστες...
    και επισης για πανε καμια βολτα απο ομονοια βραδυατικα σε κανα στενακι και αμα δεν σ παρουν μεχρι και τα σωβρακα εμενα να μην λενε γιωργο!
    α και επισης δεν ειμαι ακροδεξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης δεν καταλαβαινω γιατί νομίζεις ότι δέκτες ρατσιστικών σχολίων και συμπεριφοράς είναι μόνο οι φτωχοί μετανάστες. Ρώτα και τους πολλούς φτωχούς έλληνες που θα πληθυνουν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του μνημονίου.
    Εξάλλου είναι γνωστό ότι η φτώχεια φἐρνει γκρίνια και κάνει να έρθουν στην επιφάνεια διαφορές που υπήρχαν αλλά είχαν θεωρητικά εξαλοιφθεί. Βλ. την περίπτωση του Βελγίου. Φλαμανδοί και Βαλλώνοι δεν χωνευονται καθόλου και δεν είναι γιατί είναι ρατσιστές. Απλά αρχισαν να φτωχαίνουν. Και η φτωχεια είναι αιτία πολλών δεινών. Ιδίως όταν πρεπει να βρούμε εξιλαστηριο θύμα για να φορτώσουμε τις αιτίες των δεινών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα yotaras, χαίρομαι για την απάντησή σου και καταννοώ σε μεγάλο βαθμό την οργή σου. Γράφωντας αυτό το άρθρο γνώριζα ότι θα προκαλέσει αυτή την αντίδραση.
    Όσον αφορά με τον αν είμαστε ρατσιστές με τους σκουπιδιάριδες και τους βοθροκαθαριστές, δε ξέρω αν είμαστε εσύ και εγώ, όμως η πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου είναι. Πολλές φορές το επάγγελμα της καθαρίστριας χρησιμοποιείται για λογοπαίγνια που δηλώνουν κατωτερότητα και αποστροφή. Την ομόνοια και την Αθήνα τη γνωρίζω πολύ καλά, και την περπατάω βραδινές ώρες εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν και τη δραστηριότητα στην περιοχή, όμως και πάλι χάνουμε το δάσος αν επικεντρωνόμαστε στη πρέζα και στη πορνεία που υάρχει και όχι στο ποιος κρύβεται πίσω από αυτά. Η απαξίωση του κέντρου της Αθήνας και η υποβάθμιση της περιοχής είναι ένας λόγος ο οποίος έχει καθαρά, οικονομικά συμφέροντα. Ο μετανάστης δε βρέθηκε στη χώρα μας για να κάνει τη ζωή τη δική μου και τη δική σου δύσκολη, αλλά η οικονομική ανάγκη και οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα του τον ανάγκασαν. Πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτή την καινούργια κατάσταση, η λύση δεν είναι να τους τσουβαλιάσουμε και να τους στείλουμε πίσω, ούτε να τους βρίζουμε και να τους φτύνουμε. Η λύση είναι να τους φερθούμε σαν ανθρώπους.
    Μία έκκληση, προσπάθησε να δεις αυτό το άρθρο πιο βαθιά και πιο γενικά,

    Ευχαριστώ, θα χαρώ για περαιτέρω σχόλιο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mowgli.gr γειά σου, δεν αποκλείω τους φτωχούς έλληνες φυσικά.. Φυσικά και θα είναι και αυτοί θύματα. Οι μετανάστες είναι συμβολικά πολυπαθέστεροι, γι' αυτό και επικεντρώθηκα στην αναφορά τους.

    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, λαμβάνω υπόψιν μου τις γνώμες σας σοβαρά και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ εάν έμενες κάπου στο κέντρο της Αθήνας θα ήσουν και εσύ "ρατσιστής" και στο υπογράφω.
    Αυτοί που μας έχουν κουβαληθεί εδώ, σε πληροφορώ ότι είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές του πλανήτη (βλέπε ταλιμπάνοι, ισλαμιστές, υπερεεθνικιστές κλπ) και περιμένεις να γράφουμε για τους λαθραίους αυτούς και καλά πράγματα; Που ζεις στην Εκάλη και δεν έχεις δει τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα; Ξέρεις όλοι αυτοί πως φέρονται στις γυναίκες και τι πιστεύουν γιαυτές; Τις ξυλοφορτώνουν και τις λιθοβολούν! Στο κέντρο της Αθήνας μπορεί μία κοπελίτσα με τις συμμαθήτριες της να ζήσουν; Ο πακιστανός βιαστής παραμονεύει και όχι ένας ούτε δύο, χιλιάδες! Θα άφηνες τα παιδιά σου να βγουν να παίξουν σε τέτοιες γειτονιές που κάποτε ήταν η χαρά του θεού και σήμερα τα πιο ε[επικίνδυνα γκέτος:; Και μη μου πεις τώρα ότι πχ οι Αλβανοί μας αγαπάνε κιόλας; Ενίοτε όταν σε ακούν να μιλάς ελληνικά στην Αλβανία, σε πατάνε 10 φορές με το αμάξι τους ενώ και στην Ελλάδα σε κοιτάνε λοξά στην καλύτερη των περιπτώσεων αλλά φαίνεται ότι αυτά δεν σε απασχολούν. Γεμίσαμε μαφιόζους και ρατσιστές από κάθε πλευρά της γης και ακόμα μιλάς για ρατσισμό ελληνικό; Έχεις δίκιο σε αυτό, υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι ο ρατσισμός μόνο με ρατσισμό αντιμετωπίζεται και έτσι όπως τα κατάφεραν οι θολοπροοδευτικοί οπως εσύ αγαπητέ, ο ρατσισμός σήμερα στην Ελλάδα, είναι το μόνο μέσο αυτοάμυνας και επιβίωσης που απέμεινε στην Έλληνα...

    Σκέψου τα λίγο αυτά και πήγαινε μία βόλτα βράδυ μη σου πω και πρωί στην Πατησίων και την Ομόνοια να διαπιστώσεις πόσο δίκιο έχω...Γιατί έξω από τον χορό, όλοι πολλά τραγούδια ξέρουν να λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου IMAGINO, εκθέτεις τον εαυτό σου λέγοντας ότι ζω στην Εκάλη, ζω στην Αθήνα και όπως απαντήθηκε πιο πάνω τη γυρνάω πρωί μεσημέρι βράδυ, σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άλλη αντίληψη των πραγμάτων . Γνωρίζω επίσης πολύ καλά την κουλτούρα των ατόμων αυτών και έχω να σου πω ότι φυσικά η θέση της γυναίκας δεν με ικανοποιεί σε αυτές τις χώρες, όμως είναι οι ίδιες γυναίκες που αντιμετωπίζεις εδω ρατσιστικά, άρα βρες μου τη διαφορά ανάμεσα στην αντίληψη τη δική σου για τις γυναίκες και αυτούς,, Οι Αλβανοί είναι άνθρωποι που δουλεύουν πρωί βράδυ, η ίδια σου η χώρα τους εκμεταλλεύτηκε και τους χρησιμοποίησε, όλοι μας τους ξεζουμίσαμε για ένα φθηνό μεροκάματο και τώρα μας φταίνε αυτοί; Όσο για τους μαφιόζους που αναφέρεις αγαπητέ, είναι οι πολιτκοί σου και οι δημοσιογράφοι, που έπαιξες στο παιχνίδι τους . Δε σε βλέπω όμως να έχεις επίγνωση στο ποιος σου φταίει και έχεισ ποτιστεί με το εύκολο λίπασμα της ξενοφοβίας . Έχω σκεφτεί αρκετά καλά τα όσα λέω, αν νιώθεις ότι αμύνεσαι με το να νιώθεις ρατσισμό, είναι σα να στρουθοκαμιλίζεις . Στην Ελλάδα ξέρουμε να ρίχνουμε ευθύνες σε θύματα, ας μάθουμε να βλέπουμε τους αληθινούς φταίχτες .
    Ξέρω ότι δε πρόκειται να σε μεταπείσω, τα αισθήματα αυτά τα δηλητηριασμένα δε ξεριζώνονται . Η απάντηση μου ήταν σκληρή,αλλά απεχθάνομαι την τακτική του να μειώνεις τους ομιλητές σου επειδή τα επιχειρήματά σου είναι πιο ρηχά και απτό νερό στο νεροχύτη σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πρόκειται να με μεταπείσεις σαφώς γιατί 4 φορές μου άνοιξαν το σπίτι Αλβανοί (συνελήφθησαν) και ο πατέρας μου έμεινε στην εντατική σε κώμα ένα μήνα μετά από επίθεση Αλβανού και πάλι, γισ νσ τον ληστέψει στο δρόμο. Αυτά που μας λες λοιπόν τα ακούω βερεσέ. Πλέον είμαι ρατσιστής γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Όταν πρωτοήρθαν οι αλβανοί στην Ελλάδα όλοι μας τους είδαμε με συμπάθεια και τους βοηθήσαμε. Μην ξεχνάς ότι ο όρος εκμετάλλευση που χρησιμοποιείς είναι σχετικός γιατί σε κάθε περίπτωση εμείς τους κάναμε ανθρώπους ενώ στη χώρα τους επί Χότζα ζούσαν σαν ζώα, άρα πολύ καλύτερα πέρασαν στην Ελλάδα και ας τους εκμεταλλευτήκαμε. Και είναι λογικό να τους εκμεταλλεύονται αυτούς που τολμάνε να μπουκάρουν παράνομα σε άλλες χώρες. Αυτό συμβαίνει παντού σε όλο τον κόσμο. Και τους παράνομους μεξικάνους, οι αμερικάνοι τους εκμεταλλεύονται. Εάν είχαν έλθει όλοι αυτοί νόμιμα στην Ελλάδα και κατόπιν δικής μας κλήσεως, κανείς δεν θα τους εκμεταλλευόταν. Αλλά προτιμούν να ζούνε στην παρανομία γιαυτό και μόνο 8.000 αλλοδαποί μέχρι σήμερα και από το λαθρονόμο του ΠΑΣΟΚ έκαναν αίτηση για ιθαγένεια. Πάει το κόλπο του ΠΑΣΟΚ περίπατο. Οι αλλοδαποί δεν επιθυμούν ούτε νομιμοποίηση ούτε ιθαγένεια γιατί απλά δεν θέλουν να ξέρουμε γιαυτούς ούτε θέλουν να πληρώνουν εισφορές σε αυτό το γελοίο κράτος...
    Το κατά πόσο δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ οι αλβανοί το είδαμε, γεμίζοντας τις φυλακές κατά 50% μόνο αυτοί και ενώ είναι αυτοί στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο ενώ οι Έλληνες 11 εκατομμύρια!!!!!

    Οι πολιτικοί μου δεν είναι μαφιόζοι γιατί ποτέ δεν ψήφισα κόμμα που έχει κυβερνήσει και συνεπώς να έχει ευθύνη για το χάλι αυτό της Ελλάδας σήμερα και μάλιστα έχω να ψηφίσω από το 2000.

    Μου αρέσει πάντως που υπερασπίζεσαι αυτούς που με τρέλα και κορδέλα θα λιθοβολούσαν μία γυναίκα επειδή είναι άπιστη και θα κρέμαγαν έναν γκέι επειδή είναι τέτοιος... Και γαμώ τους προοδευτικούς είσαι αγαπητέ και εσύ και όλοι οι τάχα αντίφα και αντίρα. Καλό θα είναι να επανεξετάσεις την ξενολαγνεία σου και αναγκαστικά θα το κάνει θέλεις δε θέλεις γιατί αν μένεις στην Αθήνα όπως λες, μάλλον τότε στο Κολωνάκι μένεις και όπου να΄ναι φθάνουν και εκεί οι "δικοί" σου... και τότε τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να είσαι καλά για το σχόλιο, όταν μιλάς για ένα θέμα να μην κάνεις προσωπικές αναφορές, χωρίς να γνωρίζεις με ποιον μιλάς, σα να τον γνωρίζεις. Εύχομαι κάποτε να νικήσεις το μίσος που έχεις μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν μου πεις ότι δεν μισείς κανέναν και τους συμπαθείς όλους και τους αγαπάς, έχω βύσμα να σε ανακηρύξω Άγιο, άντε Όσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε όλοι μετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι η δήλωση σου για τον ρατσισμό στους μεροκαματιάρηδες, τους σκουπιδιάρηδες και γενικά τα χαμηλής κοινωνικής τάξης επαγγέλματα ήταν άστοχη.Σε αυτή την εποχή οκνηρίας που ζούμε αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν ρατσιστική συμπεριφορά αλλά επαινούνται από τον κοινωνικό περίγυρο καθώς βγάζουν το ψωμί τους τίμια
    Όσον αφορά τις απόψεις σου για τους μετανάστες σε πολλά σημεία διαφωνώ.
    Το 75% το μεταναστών στην Ευρώπη έρχεται ή περνάει από την Ελλάδα.
    Γιατί γίνεται αυτό?
    Γιατί έχει πέσει σύρμα στο Μπανγκλαντές,Πακιστάν,Αφγανιστάν οτί εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι και εφόσον έρθουν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν καθώς βρίσκονται υπό την αιγίδα των ψευδοπροοδευτικών.(Νομίζω οτί δεν χρειάζεται να σου σου θυμίσω τι έγινε με το πλοίο των Αλβανών στην Ιταλία)
    Σε κάθε φανάρι της Αθήνας γίνεται χαμός.Έρχονται κατά χιλιάδες από τις χώρες τους.Πλέον στο ιστορικό "ελληνόφωνο" κέντρο ακούς μόνο ουρντού,βενγκάλι,νταρί και αραβικά.
    Οι περισσότεροι κατανοούμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να τους υποδεχτούμε/αντέξουμε όλους εμείς, ένα κράτος υπό διάλυση με ελεύθερα σύνορα.Δεν υπάρχουν δουλειές για τους Έλληνες φορολογούμενους και τόσοι που έρχονται απλά αυξάνουν την εγκληματικότητα ώσπου στο τέλος θα γίνουμε Καράκας.Για μένα μία λύση είναι όλοι οι μετανάστες που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα να απελαθούν.Η άλλη είναι να συσταθεί ένας οργανισμός είτε κυβερνητικός είτε όχι που με έσοδα απ' όλες τις χώρες της Ε.Ε να διαφυλάττει τα σύνορα και κυρίως να ανοικοδομήσει κέντρα υποδοχής μεταναστών
    Τώρα, όσον αφορά τους Αλβανούς δεν τίθεται θέμα προκατάληψης.Με το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα οι Αλβανοί είχαν μάθει να κλέβουν, να λένε ψέματα και να είναι πονηροί, χωρίς φιλότιμο.Η νοοτροπία δεν αλλάζει τόσο εύκολα
    Και τέλος να κλείσω με το ότι οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την μελλοντική αλλοτροίωση του πολιτισμού και της κουλτούρας μας
    Φταίμε εμείς για το υποβαθμισμένο σύστημα παιδείας που έχουμε και την έλλειψη κριτική σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι η δήλωση σου για τον ρατσισμό στους μεροκαματιάρηδες, τους σκουπιδιάρηδες και γενικά τα χαμηλής κοινωνικής τάξης επαγγέλματα ήταν άστοχη.Σε αυτή την εποχή οκνηρίας που ζούμε αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν ρατσιστική συμπεριφορά αλλά επαινούνται από τον κοινωνικό περίγυρο καθώς βγάζουν το ψωμί τους τίμια
    Όσον αφορά τις απόψεις σου για τους μετανάστες σε πολλά σημεία διαφωνώ.
    Το 75% το μεταναστών στην Ευρώπη έρχεται ή περνάει από την Ελλάδα.
    Γιατί γίνεται αυτό?
    Γιατί έχει πέσει σύρμα στο Μπανγκλαντές,Πακιστάν,Αφγανιστάν οτί εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι και εφόσον έρθουν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν καθώς βρίσκονται υπό την αιγίδα των ψευδοπροοδευτικών.(Νομίζω οτί δεν χρειάζεται να σου σου θυμίσω τι έγινε με το πλοίο των Αλβανών στην Ιταλία)
    Σε κάθε φανάρι της Αθήνας γίνεται χαμός.Έρχονται κατά χιλιάδες από τις χώρες τους.Πλέον στο ιστορικό "ελληνόφωνο" κέντρο ακούς μόνο ουρντού,βενγκάλι,νταρί και αραβικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι περισσότεροι κατανοούμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να τους υποδεχτούμε/αντέξουμε όλους εμείς, ένα κράτος υπό διάλυση με ελεύθερα σύνορα.Δεν υπάρχουν δουλειές για τους Έλληνες φορολογούμενους και τόσοι που έρχονται απλά αυξάνουν την εγκληματικότητα ώσπου στο τέλος θα γίνουμε Καράκας.Για μένα μία λύση είναι όλοι οι μετανάστες που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα να απελαθούν.Η άλλη είναι να συσταθεί ένας οργανισμός είτε κυβερνητικός είτε όχι που με έσοδα απ' όλες τις χώρες της Ε.Ε να διαφυλάττει τα σύνορα και κυρίως να ανοικοδομήσει κέντρα υποδοχής μεταναστών
    Τώρα, όσον αφορά τους Αλβανούς δεν τίθεται θέμα προκατάληψης.Με το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα οι Αλβανοί είχαν μάθει να κλέβουν, να λένε ψέματα και να είναι πονηροί, χωρίς φιλότιμο.Η νοοτροπία δεν αλλάζει τόσο εύκολα
    Και τέλος να κλείσω με το ότι οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την μελλοντική αλλοτροίωση του πολιτισμού και της κουλτούρας μας
    Φταίμε εμείς για το υποβαθμισμένο σύστημα παιδείας που έχουμε και την έλλειψη κριτική σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Πάνο, κρατάω το τελευταίο σου σχόλιο: "Και τέλος να κλείσω με το ότι οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την μελλοντική αλλοτροίωση του πολιτισμού και της κουλτούρας μας
    Φταίμε εμείς για το υποβαθμισμένο σύστημα παιδείας που έχουμε και την έλλειψη κριτική σκέψεις. "

    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, δεν κατηγορώ το μετανάστη που βρήκε ένα ξέφραγο αμπέλι, κατηγορώ τον αμπελουργό,

    καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άρα συμφωνείς στις εκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάνο, δε ξέρω που είδες να μιλάω για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο σχόλιο μου. Αλλά αφού το θίγεις η λέξη "εκκαθάριση" στην Αθήνα μου κάνει σα να καθαρίζει κανείς σκουπίδια και υπολείμματα, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπους. Αν μπορούμε να αφομοιώσουμε τους μετανάστες με άρτιο τρόπο στην κοινωνία μας παρέχοντάς τους μόρφωση και αξιοπρέπεια νομίζω ότι είναι το πρώτο βήμα εκκαθάρισης, όπως το θέτεις. Τέλος επειδή αυτό το άρθρο έχει γίνει στόχος επιθέσεων και ο καθένας βγάζει τα ελληνικά του εσώψυχα, πιστεύω ότι Έλληνας είναι αυτός που κάνει πράξη στη ζωή του τη σκέψη και ο τρόπος ζωής του αποπνέει πολιτισμό και φως. Όπως θαυμάζει ο νεοέλληνας τον Παρθενώνα μπορεί να τον θαυμάζει και ένας ξένος, ο Παρθενώνας δεν ανήκει ως ιδέα στον νεοέλληνα, αλλά ανήκει σε αυτόν που η παρουσία του και η αρχιτεκτονική του τον αγγίζει και τον συγκινεί. Κλείνω με μια φράση του Χαλίλ Γκιμπράν,"όταν μια χώρα είναι σε παρακμή, βρίσκει περηφάνια στα ερείπια του παρελθόντος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το συμπέρασμα μου για τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις βγήκε από την δήλωση σου για τον "κακό" αμπελουργό
    Τόσοι πολλοί που είναι οι μετανάστες, δυνατό μυρμήγκι, δεν γίνεται αφομοιωθούν
    Να αφομοιωθούν και να δουλέψουν που?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεψου Πανο. Οταν οι Πακιστανοι Αλβανοι κλπ ηρθαν στην δουλεψη του Ελληνα αγροτη εργολαβου κλπ, εδωσαν σε αυτον (τον Ελληνα) χρονο. Χρονο να σκεφτει να γινει καλυτερος, να κανει περισσοτερα πραγματα. Αυτο το χρονο ομως ο Ελληνας τον ξοδεψε σε κωλομπαρα σε αυτοκινητα υψηλου κυβισμου και στο πως θα κλεψει το δημοσιο χρημα. Αν δεν μπορεις να δεις αυτη την αληθεια, τοτε θα εξακολουθεις (λανθασμενα) να ψαχνεις για τα επομενα εξιλαστηρια θυματα, αντι για τις αιτιες.

      Χαρης Παπ.

      Διαγραφή