Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η προσωπική δημιουργία, μας κάνει λίγο πιο ελεύθερους..

Λέω ότι είναι δύσκολο να είσαι ελεύθερος, όχι απόλυτα.. γιατί φυσικά δε τίθεται τέτοιο ζήτημα σε αυτή τη ζωή, αλλά έστω λίγο.

Αν δεν έχεις κάποια σπίθα διαφορετικότητας λογικά έχεις μάθει να ταυτίζεσαι με ένα έτοιμο τραγούδι, ή να δοκιμάζεις μια έτοιμη συνταγή. Φτιαγμένα όλα αυτά από άλλους για σένα. Μια σύλληψη άλλου μυαλού που ταυτίζεσαι μαζί της, είτε επειδή νιώθεις να μη μπορείς να φτιάξεις κάτι δικό σου, ή είτε γιατί τη βρίσκεις πολύ κοντά στις προτιμήσεις σου.
Όμως κάτι έτοιμο δεν είναι αυτό που εκφράζει απόλυτα εσένα, δεν είναι δική σου δημιουργία και έκφραση. Ίσως είναι απλά κοντά.

Ακόμα και όταν ψηφίζεις πας και διαλέγεις από τα έτοιμα. Και αυτό να ξέρεις έχει ένα τίμημα.


Αν θες να νιώσεις λιγάκι πιο ελεύθερος, πρέπει να ζωγραφίσεις αυτό που υπάρχει στο δικό σου μυαλό. Μόνο εσύ ξέρεις τι κρύβεις μέσα σου. Αν δε δημιουργήσεις τη δική σου μελωδία θα σε φθείρουν πάντα ξένες ιδέες και θα σε πλάθουν στο δικό τους σχήμα, θα ασκούν τη δύναμή τους επάνω σου μόνο και μόνο γιατί δε τολμάς να γράψεις ένα δικό σου στίχο.

Ψάχνω και εγώ να φτιάξω μια μελωδία που να εκφράζει εμένα, με το καιρό ο ήχος αλλάζει, όμως ξεχνώντας τις γύρω φωνές προσπαθώ να παίρνω έμπνευση από ανέγγιχτες δικές μου σκέψεις. Δύσκολο..

Καλή εβδομάδα σε όλα τα δυνατά μυρμηγκάκια, κάντε κάτι σήμερα που θα κάνει την ημέρα σας διαφορετική..


http://dinatomirmigi.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Σε διαβάζω σχτικά μικρό χρονικά διάστημα, καθώς και γω νέος στη blog-οσφαιρα.Αλλά από τη στιγμή που σε βρήκα,περιμένω πως και πως για νέα σου άρθρα,από τα οποία τα περισσότερα αναδημοσιεύω αυτούσια στο blog που έχω δημιουργήσει.Καλή συνέχεια σε αυτό που κάνεις.Το κάνεις καλά.
    Εύχομαι τα κείμενά σου να έχουν την ίδια απήχηση και σε άλλους αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή