Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Εκκλησία, ο συνδυασμός ευρώ και Θεού

 Η καθημερινότητα αλλάζει γρήγορα και ο μέσος άνθρωπος ατενίζει το μέλλον με αβεβαιότητα. Οι σύγχρονες κοινωνίες βρίσκονται υπό καταστολή με απλούς τρόπους που όμως αδυνατεί να συνειδητοποιήσει η κοινωνία. Από την μία το τρικ της οικονομικής κρίσης (Οικονομία), με το οποίο αγχώνουν και φοβίζουν την κοινωνία ώστε να μπορεί να δέχεται κάθε απόφαση που λαμβάνεται ενάντια στα συμφέροντα του μέσου πολίτη και από την άλλη η Εκκλησία πουλάει ελπίδα και ευεργετεί μόνο όσους αποδέχονται τη δύναμή της και την επιρροή της.


Στη καθημερινότητα υπάρχουν κάποια κέντρα εξουσιών και αποφάσεων τόσο ισχυρά που κάποιοι ποτέ δεν έχουν τη δύναμη να ελευθερωθούν από αυτά, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχουν δεχτεί σε όλη τους τη ζωή.

Η Εκκλησία δεν είναι αθώα και δεν έχει τυχαία επίσης τη δύναμη και την υπεροχή να στέκεται με γιγαντιαίο ανάστημα ενάντια στην τεχνητή οικονομική κρίση της εποχής. Όλοι όσοι συμμετέχουν στο σώμα της Εκκλησίας βρίσκονται σε σύγχυση μεταξύ των όσων πιστεύουν και των όσων πράττουν. Ως γνωστών το δίδαγμα του χριστιανισμού είναι η φτωχή ζωή μακριά από τα υλικά αγαθά, η αυτάρκεια και η περιφρόνηση του πλούτου.

Φυσικά και αυτό είναι μόνο μια θεωρία που πουλάνε όλοι όσοι έχουν ασπαστεί και αγαπήσει τον Χριστό γιατί βρήκαν μέσα από την αγάπη του ζεστασιά στις ΥΛΙΚΕΣ Εκκλησίες του που υπάρχουν παντού, στα ΥΛΙΚΑ μοναστήρια του που δίνουν στέγη σε όσους μόνο δέχονται να ασπαστούν τη παντοδυναμία του, στις ΥΛΙΚΕΣ συντάξεις που παίρνουν όλοι οι ιερείς λύνοντας το πρόβλημα της ζωής τους με εξασφάλιση και χωρίς άγχη που καλείται να περάσει ένας άνθρωπος έξω από τη στέγη της Εκκλησίας. Τα ΥΛΙΚΑ πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα που μεταφέρουν τους ιερείς, τα ΥΛΙΚΑ στρέμματα γης που ανήκουν στην Εκκλησία και είναι μυθικής αξίας, τα ΥΛΙΚΑ βύσματα που έχει η Εκκλησία σε όλους τους τομείς για να φτιάχνει τα δικά της παιδιά (πχ στον στρατό), τα ΥΛΙΚΑ Ευρώ που έχει ανάγκη η Εκκλησία στο γάμο και την βάπτιση ή και τα ευχέλαια και όλων των ειδών τις τελετές, η καημένη η Εκκλησία όπως λέει πρέπει να βγάλει τα έξοδά της... λέτε να είναι με ενοίκιο οι Εκκλησίες και να μη βγαίνουν; Η Εκκλησία έχει πρώτη θέση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Ραδιόφωνο-Τηλεόραση-Εφημερίδες-Περιοδικά, όλα αυτά για να τα έχεις πρέπει να έχεις ΥΛΙΚΟ χρήμα αλλιώς δε μπορείς να τα συντηρείς. Υπάρχουν πολλά ΥΛΙΚΑ ακόμα που δεν αναφέρω..

Η Εκκλησία από τη μία στην αληθινή της ουσία αρνείται το χρήμα και από την άλλη έχει τόσο χρήμα που αν αποφασίσει να ξεπουληθεί και να τα δώσει όλα στο λαό πραγματώνοντας το λόγο ύπαρξής της, δηλαδή την απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά, ο λαός θα λύσει το πρόβλημα του και θα έχει και πρώτη φορά έναν λόγο να πιστέψει ότι η Εκκλησία λέει κάποια αλήθεια. Γιατί η Εκκλησία έχτισε την περιουσία αυτή πάνω στο ψέμα και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Έχτισε την περιουσία της πατώντας στην ανάγκη για ελπίδα και την πλύση εγκεφάλου.

Η Εκκλησία αναιρεί τα όσα πρεσβεύει με τα όσα πράττει. Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα (εάν βέβαια υπήρξε και ποτέ σαν ιστορικό πρόσωπο, πράγμα που αμφισβητείται) θα έβγαζε φωτογραφίες στο πρωθυπουργικό γραφείο με την εκάστοτε κυβέρνηση; Θα ήταν με χαμόγελο δίπλα από προέδρους και πρόσωπα του συστήματος που ευθύνονται για την κακή πορεία της Ελλάδας αλλά και τη συντήρηση του μη αξιοκρατικού τρόπου ζωής; Θα δεχόταν να μετακινείται με πολυτελή Jeep; Θα είχε μεσιτικό γραφείο;

Όσο και αν σιγά σιγά οι νεότερες γενεές απορρίπτουν την Εκκλησία, ακόμα δεν έχει εισπράξει από αυτή όσα οφείλει και ακόμα τίποτα δεν έχει αγγίξει τη δύναμη της Εκκλησίας. Υπάρχει κόσμος που η πίστη στον Χριστό τυφλώνει και δηλητηριάζει την αληθινή αγάπη προς τον άνθρωπο. Η Εκκλησία διδάσκει ότι σώζεται μόνο όποιος είναι βαφτισμένος ορθόδοξος, δείχνοντας ως άπιστους κακούς όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν τη θεϊκή τύχη να γεννηθούν στο κατάλληλο μέρος. Αυτή η ρατσιστική μισανθρώπινη αντίληψη είναι κάτι που κανένας σώφρον άνθρωπος δε μπορεί να αντιληφθεί, παρόλα αυτά συσπειρώνει το σώμα της Εκκλησίας και δίνει την ευκολία σε όσους έχουν εξουσία σε αυτή να κάνουν περιουσίες και να ζουν μια ζωή μακριά από οικονομικά προβλήματα.

Η Εκκλησία πέρα από τις θεωρίες και τα όσα ψέλνει πρωί βράδυ, είναι ένας γίγαντας με μεγάλη επιρροή τόσο μεγάλος που για έναν πιστό μπορεί να πέσει βαριά στο στομάχι η αλήθεια.

Έχει ο Θεός...



http://dinatomirmigi.blogspot.com

13 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ...
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ..
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ!!!!
    ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενο βασίζεται στη κοινή λογική.
    Δεν αξίζει να μιλάς για θέματα πίστης και φανατισμού.Ειδικά την ώρα που ο κόσμος παγκοσμίως έχει ανάγκη από εφαρμόσιμες λύσεις και διεξόδους που αποδεδειγμένα δε μπορεί να προσφέρει η εκκλησία.
    Πλέον η εικόνα που έχει ο μέσος πολίτης για αυτήν περιγράφεται από το κειμενό σου εκεί που λέει"Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα" μέχρι το "Θα είχε μεσιτικό γραφείο;".Υπάρχουν και καλοί παπάδες που βοηθούν και έχουν τόσο έργο πίσω τους αλλά δεν ανήκουν σε αυτό το έκτρωμα που λέγεται εκκλησία της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι στα περισσότερα του άρθρου σου, όποιος έχει κοινή λογική δεν μπορεί να διαφωνήσει.
    Η Ελληνική Κρατική Εκκλησία, πουλάει εξουσία, πατριωτισμό, μια δικής της κοπής νεοελληνική κουλτούρα. Έχει πείσει τον κόσμο ότι θρησκεία είναι ένας τρόπος να είσαι Έλληνας κι όχι πίστη για την ύπαρξή μας. Έχει πείσει ότι θρησκεία είναι ο τρόπος που παντρευόμαστε, παίρνουμε όνομα και κηδευόμαστε κι όχι ευσέβεια και Άγια ζωή. Έχει πείσει ότι θρησκεία είναι κάποια συναισθήματα παράδοσης των Ελληνικών εθίμων, που δείνουν νόημα στις γιορτές που έχουμε ανάγκη για ανανέωση και ψυχαγωγία, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα. Λέξη για το ποιος μας έφτιαξε, από πού ήρθαμε και πού πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε! Ακριβώσ δηλαδή ότι πολέμησε ο Ιησούς Χριστός. Το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί τα παπαδαριά όλων των εποχών και όλων των χωρών ήταν πάντα με την εξουσία, ακτός κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων;
    Γιατί οι εκκλησίες και τα μοναστήρια έχουν τεράστιες περιουσίες τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει;
    Γιατί οι παπάδες στην Ελλάδα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και παράλληλα να κατακλέβουν τους αφελείς πιστούς με διάφορες αγυρτίες;
    Γιατί όλα τα παπαδαριά του κόσμου είναι ενάντια στην επιστήμη, λένε παραμύθια και Ψέματα στο
    φτωχόκοσμο που τον θέλουν αγράμματο, ή ημιμαθή για να τον εκμεταλλεύονται;
    Γιατί οι πουλημένοι πολιτικοί προσκυνάνε υποκριτικά το παπαδαριό για να μαζεύουν ψήφους.
    Γιατί όλες οι δυνάμεις καταστολής, στρατός, δικαστικοί, αστυνομίες κοκ παρουσιάζονται θρησκευόμενοι μέχρι θρησκόληπτοι;
    Γιατί...Γιατί...Γιατί χίλιες φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρασύρεσαι από αυτά που προβάλλουν τα Μ.Μ.Π.
    Σίγουρα υπάρχει αυτή η σήψη που λες αλλά δεν νομίζω ο παπάς της ενορίας σου/μου να είναι ενταγμένος σε αυτό το σύστημα, τον "γίγαντα" όπως αποκαλείς.Ακόμα, για ποια επιρροή μιλάς? Νοιώθω ότι ζεις σε άλλη χώρα.Δηλαδή γνωρίζεις πολύ κόσμο που να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία?

    Το άρθρο πιστεύω θα ταίριαζε για την εποχή του Μεσαίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνο δεν αντιλαμβάνομαι τα επιχειρήματά σου.

    Σε αυτό το σύστημα είναι ενταγμένοι ρασοφόροι, από την εκκλησία της γειτονιάς μέχρι τον επίσκοπο.

    Τον αποκαλώ γίγαντα γιατί είναι. Είδες λόγω οικονομικής ύφεσης να αγχώνονται οι κληρικοί;

    Η επιρροή βρίσκεται σε όλους τους τομείς, από το σχολείο έως την πολιτική και τον στρατό.

    Επίσης θα σου πρότεινα όταν σχολιάζεις να συγκρατείς την νοοτροπία σου του να μειώνεις τον άλλον για να δικαιώσεις τις απόψεις σου.

    Στην Ελλάδα ζω και νομίζω εθελοτυφλείς.

    Αν δεν έχει επιρροή η Εκκλησία, που δε φορολογείται σε εποχή μνημονίου ποιος τότε αληθινά έχει επιρροή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με την φορολόγηση της εκκλησίας και όλα τα σκάνδαλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Αυτό που θέλω όμως να επισημάνω είναι το ότι δεν υπάρχει αυτή η επιρροή που φαντάζεσαι.Οι περισσότεροι -θέλω να πιστεύω- των πιστών δεν αναγνωρίζουν καμία ιδιαίτερη εξουσία στο πρόσωπο του παπά παρά μόνο σε αυτό που αντιπροσωπεύει.Επίσης, γράφεις ότι σε αυτό το σύστημα είναι ενταγμένοι ρασοφόροι από την εκκλησία της γειτονιάς μέχρι τον επίσκοπο.Θα διαφωνήσω μαζί σου.Ο παπάς της ενορίας μου που έχει βοηθήσει κόσμο και κοσμάκι δεν περιμένει αντάλλαγμα αλλά το κάνει απλά από αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά το πρόβλημα στη Ελλάδα είναι η φορορολόγηση της Εκκλησίας σαν νομικό πρόσωπο. Προφανώς δεν γνωρίζεται ότι στην Ελλάδα δεν φορολογείται κανένα θρησκευτικό δόγμα σαν νομικό πρόσωπο. Οσον αφορά την επιρροή της Ορθόδοξης εκκλησίας στα δημόσια πράγματα της χώρας μάλλον θα έλεγα ότι είναι δυσανάλογα μικρότερη σε σχέση με την "δύναμή" της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το 1986ειχα περιπου τις ιδιες αποριες σχετικα με τον ρολο της εκλησσιας και ετυχε να γνωρισω μια κοπελλα που η μητερα της ειχε γινει καλογρια σε καποιο μοναστηρι. οταν λοιπον την ρωτησα γιατι η εκκλησια δεν δινει την ππεριουσια της στον κοσμο μου ειπε πως θα ερθουν μερες πεινας στην Ελλαδα και τοτε η εκλλησια θα χρειαστει να ειναι δυνατη.φυσικα τοτε ουτε που μπορουσαμε να σκεφτουμε τι θα γινοταν αλλα κατι πηρε το ματιμου χθες σε καποιο μπλοκ που ο Ιερωνιμος ειπε πως η περιουσια που εχει η εκλλησια ηρθε η στιγμη να χρησιμοποιηθη για τον κοσμο.ενοειται παντα με διαχειριση της εκκλησιας γιατι αλλιως την βλεπουμε να πηγαινει "υπερ πιστεως".παντως γενικα η εκκλησια κανει εργο και πολλες φορες το εργο της δεν γινεται ευρεως γνωστο γιατι εξαλλου δεν ειναι και μεσα στην φιλοσοφια της αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο με την εκκλησία (το παπαδαριό, καθηγητές θεολόγοι, μοναχοί παραθεριστές, που δεν είναι ποτέ μοναχοί) πληρώνεται να διδάσκει μετά μανίας αρχίζοντας απτα ανήλικα (και τίποτα δεν κάνει τζάμπα), όσα οι ίδιοι δεν κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή