Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ψυχραιμία είναι δύναμη

Όλοι όσοι κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη, τζογάροντας τα όνειρά μας σε ένα οικονομικό παζάρι για λίγους, δε φοβούνται το σκύλο που γαβγίζει. Χθες είχες δύο σήμερα ένα και αύριο ίσως τίποτα. Όσο αφελής και να έχεις υπάρξει στο ψέμα τώρα απλά δεν αντέχεις άλλη υποκρισία και νιώθεις άρρωστος από αυτή την προπαγανδιστική καθημερινότητα. 


Τώρα τα ψέματα έγιναν τόσο αναγκαία και φανερά που πηδάνε στο κενό από μόνα τους. Η ατιμωρησία έγινε σύμβολο για ξεπουλημένες ψυχές και τα εισιτήρια των μμμ κάρτες σίτισης στις ελληνικές φυλακές. Είναι πολλά που σε οργίζουν και σε κάνουν να χάνεις τη ροή της σκέψης σου. Δεν προλαβαίνεις τα γεγονότα, γιατί τα γεγονότα είναι περισσότερα από το 24ωρο και το φπα στο 23% κάνει τη μέρα σου μικρότερη, τρέχοντας να ξεπληρώσεις τις αμαρτίες που σου κληροδοτήθηκαν. 

Στη μέση μιας κρίσης, ψάχνεις για πρώτη φορά την καταγωγή σου και αναρωτιέσαι σε τι σκαρί ταξιδεύεις. Δε βλέπεις στεριά, αλλά ο καπετάνιος σου σε διαβεβαιώνει ότι άπλετη στεριά είναι στον ορίζοντα. Τυφλός αυτός, φτωχός εσύ ελπίζεις και τραβάς κουπί. Όμως έχεις μάτια και βλέπεις. 

Η γκρίνια είναι ευλογία για όσους αποφασίζουν για σένα. Οι κραυγές και τα νεύρα είναι η δύναμή τους. Η δύναμή σου είναι η ψυχραιμία σου. Με καθαρό μυαλό κλείσε την τηλεόραση. Σκέψου. Δες. Κρίνε. Διάβασε. Ψάξε. Αμφισβήτησε. Μην έχεις κοσμοθεωρία για κόσμους που δεν γνωρίζεις. Νιώσε δυνατός. Όχι μέσα από σένα, αλλά μέσα από την ενότητα όλων όσων σιωπηλά είναι προσηλωμένοι στο αύριο και γεύονται την αλλαγή που η ήρεμη βαθιά σκέψη τους μπορεί να φέρει. 

Η μάζα είναι εύκολα χειραγωγούμενη όταν στηρίζεται στην ατομικότητα. Οι σπίθες νοημοσύνης στη μάζα είναι ο μεγάλος εχθρός της σύγχρονης άπληστης ελίτ.


http://dinatomirmigi.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. "Δεν προλαβαίνεις τα γεγονότα, γιατί τα γεγονότα είναι περισσότερα από το 24ωρο και το φπα στο 23% κάνει τη μέρα σου μικρότερη, τρέχοντας να ξεπληρώσεις τις αμαρτίες που σου κληροδοτήθηκαν."

    Μεγάλη κουβέντα είπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ψυχραιμία συνιστά επίκαιρη πολυπόθητη κατάκτηση.Πλέον βάλλεται από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυνατό μυρμήγκι είμαι φανατικός αναγνώστης σου, άσχετα αν δεν σχολιάζω πάντα. Καμιά φορά αυτά που γράφεις είναι τόσο τέλεια που δεν χωράει κανένας σχολιασμός για να μην χαλάσει η μαγεία. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που γράφεις για τα γεγονότα ότι είναι περισσότερα από το 24ωρο και το Φ.Π.Α. στο 23% κάνει την μέρα σου μικρότερη, αλλά θα σταθώ σε μια φράση που πιστεύω πως είναι φράση-κλειδί. Με καθαρό μυαλό κλείσε την τηλεόραση. Πιστεύω πως αν κλείσουμε όλοι την τηλεόραση τότε αυτομάτως θα γίνουμε σοφότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή