Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είναι η Τρόικα;

Νομίζω ότι λίγοι γνωρίζουν τι είναι η Τρόικα και ποιοι την αποτελούν. Παρόλα αυτά είναι από τις πιο δημοφιλείς λέξεις το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Φυσικά με ένα google search μπορεί ο καθένας να  ενημερωθεί για αυτή τη "λεπτομέρεια". Πόσο καλές είναι οι απόψεις μας και η κοσμοθεωρία μας όταν υπάρχουν βασικά κενά σε δήθεν αυτονόητες γνώσεις;

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι είναι δύσκολο να είμαστε ενεργοί κριτές των καθημερινών γεγονότων, όταν ακόμα και πράγματα που ακούμε δεκάδες φορές επί μήνες δε ξέρουμε τι πραγματικά είναι. Κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων πολλές είναι οι λέξεις και οι ορισμοί που επαναλαμβάνονται όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να επεξεργαστεί κριτικά τη ροή των εξελίξεων αλλά και να αντιληφθεί τα ψιλά γράμματα πίσω από τις καταστάσεις. 

Σημασία έχει ότι έστω και για πρώτη φορά αρκετοί είναι αυτοί που νοιώθουν την ανάγκη του να συμμετάσχουν κριτικά και δημιουργικά στα προβλήματα που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σημαντικό όμως είναι οι απόψεις που εκφράζονται στους δρόμους και τις καφετέριες από τους νεοσκεπτόμενους πολίτες να μην έχουν στοιχεία αυταρχικότητας και τάσης απλού εντυπωσιασμού, αλλά να διέπονται από μετριοπάθεια και πάντα να τηρούν τις βασικές αρχές του διαλόγου.

Η περίπλοκη ελληνική πραγματικότητα έχει ανάγκη από καθαρή σκέψη.

http://dinatomirmigi.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινά, να 'σαι καλά. Να έχεις ανθρώπους να σου δίνουν κουράγιο να συνεχίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή