Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μεταμεσονύχτιες σκέψεις

Είναι αλλιώς να είσαι μέσα στη φωτιά, αλλιώς να είσαι η φωτιά και αλλιώς να παρατηρείς όλα όσα καίγονται. Περασμένες δύο, υποθέτω ότι πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν τον καπνό, που ψάχνουν για οξυγόνο.

Έχουμε χαθεί μέσα σε ένα πέπλο καπνού λοιπόν. Μας λούζουν με πληροφορίες δυσβάσταχτες για να τις διυλίσει η λογική. Παρ΄όλα αυτά παίρνουμε την περίληψη των όσων νομίζουμε πως έχουν λογική και τα κάνουμε σημαίες της σκέψης μας. Είναι ανάγκη να είμαστε κάτι σε μια δεδομένη στιγμή.

Αυτή εδώ τη στιγμή όμως οφείλουμε να είμαστε ένα. Είμαστε ένα; Δεν είναι θέμα ευφυίας, δεν είναι θέμα αντίληψης. Είναι θέμα ευαισθησίας. Η ηθική που σπαράζει μας καλεί να γίνουμε οι καρποί της.

Πρέπει να είμαστε ένα σκέφτομαι ξανά. Πρέπει να είμαστε ένα και δε μπορώ να κοιμηθώ. Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα για να περιμένουμε μια ζωή, γιατί τόσο χρειάζεται. Θα κοιμηθώ μόνο όταν θα ξέρω πως μπορώ να ονειρευτώ τη λύση στο ¨'ένα" που γυρεύω.

http://dinatomirmigi.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Τι να πω για τα κείμενά σου σε αυτό το Blog! Είσαι ότι καλύτερο υπάρχει στο διαδίκτυο! Προσωπικά σε ευχαριστώ που δημοσιεύεις ελεύθερα τα κείμενά σου και μας κάνεις πνευματικά πιο πλούσιους! Ειλικρινά δεν χορταίνω να σε διαβάζω! Να είσαι πάντα καλά και με αστείρευτη έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή