Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Σκέψεις επίκαιρες

Abbas Kiarostami - Roads
Η ροή των θεμάτων στο Δυνατό Μυρμήγκι σταμάτησε γιατί ένοιωθα και νοιώθω ότι δε θέλω να γράψω. Προτιμώ να σκέφτομαι και να αλλάζω προσωπικά, να πράττω όπου μπορώ να σιωπώ όπου δε μπορώ. Κατάλαβα ότι έπεφτα πολλές φορές σε παγίδες και έχανα το σκοπό μου προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω πράγματα που ίσως ακόμα δεν είχαν ανάψει μέσα μου αρκετά για να γίνουν φάροι. Επιδίωξα τον διάλογο με ένα κοινό που δεν είναι καλό σε αυτόν. Δεν ακούει και είναι σίγουρο για τις απόψεις που φέρει. 


Η ελληνική πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Τίποτα δε φαίνεται να κινείται γρήγορα προς κάτι αισιόδοξο και καινούργιο. Ο εκφασισμός της είναι γεγονός και με τον καιρό θα γίνει συνήθεια που θα φέρει τους πολίτες της μικρής αυτής χώρας με γεγονότα που είχαν ξεχαστεί στο παρελθόν. Όσοι λοιπόν φωνάζουν για χούντες και βρίσκονται σε παροξυσμό από την ξαφνική τους αφύπνιση θα έρθει η ώρα να ζήσουν τις έννοιες αυτές στις πραγματικές τους διαστάσεις. 

Λυπάμαι για το που έφτασαν τα πράγματα και ξέρω ότι αυτή η περίοδος είναι μια άνω τελεία σε μια αρχή που τώρα κάνει το πρώτο της βήμα. Όσοι θέλουν να δουν την καθημερινότητά τους να γίνεται καλύτερη να πράττουν με κόκκινες γραμμές, να κάνουν το καλύτερο και αυτό που θα ήθελαν να εισπράξουν και οι ίδιοι από τον διπλανό τους και όταν δε μπορούν να πράττουν, να σιωπούν. Το πιο σημαντικό να προσπαθούν. Χωρίς προσπάθεια η ζωή γίνεται ένας πρώιμος θάνατος. Η προσπάθεια είναι η ίδια η ζωή. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. 

Καλό βράδυ.


http://dinatomirmigi.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Χαρισματικοί άνθρωποι όπως εσύ, με πνευματική μόρφωση, σπανίζουν! Είναι κρίμα και προσωπικά στεναχωριέμαι, που δε θέλεις να συνεχίσεις να γράφεις. Πάντως είσαι μια από τις κορυφαίες πένες της εποχής!!! Σε ευχαριστώ Δυνατό Μυρμήγκι, που μου έχεις μεταλαμπαδεύσει πολλά από αυτά που έχεις γράψει! Ειλικρινά πολύ στεναχωριέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστουμε φιλε στο επανιδειν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή