Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η υπόσταση των δακτυλοδεικτούμενων

Από Young Blogger,

Δε θα μακρηγορήσω, είναι απλό... Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σε δείξουν, σίγουρα όχι γιατί φοράς τα ίδια ρούχα με όλους, ούτε γιατί αναπαράγεις το ίδιο λεξιλόγιο και ακόμα περισσότερο γιατί υποστηρίζεις κοινές ιδέες και ακολουθείς μεγάλες ομάδες. Ο δείκτης αρχίζει να βρίσκει μαγνητική έλξη στο πρόσωπό σου, όταν αποφασίζεις να προβάλεις προϊόντα δικά σου, σκέψεις προσωπικές που θέλουν χρόνο και κόπο. Κάθε εναλλακτική σου απόφαση είναι δακτυλοδεικτούμενη. Προσοχή εναλλακτική με τη κυριολεκτική έννοια, γιατί και το εναλλακτικό πλασάρεται ως μόδα σήμερα. Εναλλακτικό στην εποχή μας είναι το απλό, κάθε τι απλό είναι εναλλακτικό. Όταν σταματήσεις να δίνεις κοπλιμέντα

σε άτομα που από συνήθεια τα στολίζουν με ωραία λόγια θα σε δείξουν, όταν πεις την αλήθεια που πονάει και παραδεχτείς την ασχήμια της ψυχής τους θα σε δείξουν, γιατί αυτοί πλασάρουν την ψυχή τους ως φιλάνθρωπο παρθένα. Επίσης θα σε δείξουν αν είσαι υπερβολικός και επιδειξιομανής, όμως αυτό είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί δεν χρειάζεται κάποια υπόσταση, αλλά αντίθετα την υπόσταση αντιπροσωπεύουν οι βιτρινίστικες συμπεριφορές.

Συμπέρασμα, η κοινωνία ότι δεν είναι το ίδιο χρώμα με αυτή το προσφωνεί με κραυγές περιέργειας. Ότι θίγει τα συμφέροντα των μεγάλων η κοινωνία έχει τον τρόπο να τα περιθωριοποιεί απορημένη. Όποια σκέψη περιέχει μεταβλητές διαφορετικές από αυτές που οι διαμορφωτές κοινής γνώμης μας βάζουν στο κεφάλι δεν μπαίνει στον κόπο να την αναλύσει, πόσο μάλλον να την εφαρμόσει με αποτέλεσμα να τη δείχνει και να τη βάζει σε μια γωνία. Μ' αρέσουν οι δακτυλοδεικτούμενοι άνθρωποι, όχι οι λαμπεροί κενοί, αλλά οι σκεπτόμενοι με ανησυχίες που τολμούν. Όσοι νικούν τη σημερινή μαλθακότητα με πράξεις και έχουν το θάρρος να κάνουν το βήμα σε σκοτεινά δρομάκια που έχουν ανάγκη από φως, φως αληθινό.. Γίνε ο δακτυλοδεικτούμενος της κοινωνίας σου, όποιος δεν έχει τόλμη έχει δάχτυλα!


http://dinatomirmigi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου