Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μια παράσταση, με επιλεγμένους θεατές και έτοιμες ατάκες υποκρισίας

 Αλήθεια δεν αντέχω να παρακολουθήσω άλλο έναν πρωθυπουργό σε ρόλο ψυχολόγου. Δεν αντέχω την τόσο βαθιά κατανόηση των προβλημάτων της κοινωνίας, συγκινούμαι.. Κάπου εκεί που μίλαγε περί ανάπτυξης δεν άντεξα, την έκλεισα (ανάπτυξη σημαίνει να δουλεύουν κάποιοι τσάμπα ανασφάλιστοι για 12 ώρες-αυτό σημαίνει!!!).. Άλλωστε το τι θα πει ο πρωθυπουργός μας το είπαν πριν μιλήσει, το χαρτί μοιράστηκε και δεν άντεχα να βλέπω την υποκρισία σε επανάληψη. Το θλιβερό δεν είναι ο πρωθυπουργός που κάνει τη δουλειά του, είναι αυτοί που μακριά από τα προβλήματα συνεχίζουν να του χτυπάνε παλαμάκια. Δε μπορώ να καταλάβω αν έχουν συναίσθηση του τι κάνουν, όμως αυτή είναι η ζωή τους. Τα κόμματα είναι για αυτούς σοβαρό παιχνίδι, αφού εκεί είναι το ψωμί και γουστάρουν να παίζουν, γουστάρουν. 

Άντε καλά μυαλά σε όλους, όσον αφορά και την κάλυψη του γεγονότος από το δημοσιογραφικό κόσμο τα σχόλια είναι περιττά.

http://dinatomirmigi.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Μέρμυγκα, όσον αφορά το τι λένε και κάνουν οι κυβερνήσεις σε σχέση με το τι λέμε και κάνουμε εμείς σαν άτομα, σε παραπέμπω σε μια σχετική ανάρτηση (μεγάλη) για να μη σου πιάσω χώρο στα σχόλια :http://xlevi.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html
    Χοντρικά όμως, αυτό που πιστεύω συνοψίζεται στα εξείς :
    ΔΕΝ μπορούμε να κρίνουμε δράσεις και αποφάσεις σε μεγάλη κλίμακα γιατί ούτε σπουδαγμένοι στα σχετικά αντικείμενα είμαστε (μακροοικονομικά, κοινωνιολογία, διεθνείς σχέσεις,κλπ κλπ), ούτε καλά πληροφορημένοι μπορούμε να είμαστε.
    Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε και είναι η πραγματική μας δύναμη , είναι να διαφυλάσουμε ο καθένας το δικό του κύρος, το ηθικό του και το βίο του ώστε να στηρίξουμε με την καλή μας παρουσία το μέλλον των νέων που αρχίζουν τον αγώνα τους τώρα και έχουν μεγάλη έλλειψη σε ΑΠΤΑ και καλά παραδείγματα που θα τους δείξουν ότι είναι εφικτή η νίκη της προσωπικής αξίας και αγώνα πάνω στη γενική σήψη και κατάπτωση. Και αυτό το απλό πράγμα (δηλαδή να φροντίσουμε να είμαστε "καλοί" και να ασχολούμαστε με τους νεότερους γύρω μας) δεν το κάνουμε, παρά μόνο κλαιγόμαστε όλοι παρέα για τους "από πάνω" αγνοόντας ο ένας τον άλλο....Στην ανάρτησή μου λέω περισσότερα αλλά η ουσία αυτή είναι.
    Παρ'όλα αυτά, εσύ καλά τα λες και είμαι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
    Αυτό που προτείνει δηλαδή ο enikolo είναι να τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους να κάνουν ότι θέλουν. Λες ότι δεν έχουμε γνώσεις για να τους κρίνουμε (ενώ ο νομικός που ανέλαβε υπουργός στο υπουργείο οικονομικών έχει...), κριτική σκέψη όμως και κοινή λογική έχουμε, προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε καθημερινά, και εν τέλει ο έλεγχος του δημόσιου βίου είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή