Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Εκτόνωση δίχως ουσία στα blog.

Κάθε άνθρωπος οραματίζεται μια καλύτερη ζωή και ζει για να τη βιώσει. Η εποχή σήμερα έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ την εφαρμογή νέων ιδεών, τη γέννηση μυαλών με καθαρότητα στη σκέψη και όραμα για το αύριο. Ο προπαγανδιστικός τρόπος ζωής, προπαγάνδα που συμβαίνει με πολλά μέσα, τα προβλήματα, η έλλειψη χρόνου και η ανασφάλεια οδηγεί τον ανθρώπινο νου σε ένα αδιέξοδο  που πολλές φορές που έχει ως αποτέλεσμα την εκτόνωση με λάθος τρόπο και πάνω από όλα με ενέργειες χωρίς καμία ουσία.

Το σύνολο της ανθρώπινης κοινωνίας δεν είναι φαύλο.


Υπάρχουν οραματιστές με ιδέες για μια καλύτερη κοινωνία, πιο δίκαιη και με εφικτά μέσα. Δείγμα χρησιμότητας είναι όταν κάποιος μιλάει με τρόπο άμεσο και οδηγεί τον διπλανό του σε λύσεις και πίστη στον εαυτό του. 

Η σημερινή κατάσταση στη κοινωνία έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των πολιτών (τουλάχιστον στην Ελλάδα) να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για κάθε κακό που του συμβαίνει, χωρίς καμία προοπτική και χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Όλοι κράζουμε εύκολα, όμως πάντα αφήνουμε τον εαυτό μας τελευταίο και έξω από τις ευθύνες. Όταν έρχεται η στιγμή να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι πρεσβεύουμε κάτι πολύτιμο, επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο και αυτοαναιρούμαστε πέφτοντας θύματα των τάσεων και των πρέπει. 

Παρακολουθώ στα blogs μια τάση εκτόνωσης που δεν έχει απολύτως καμία χρηστικότητα. Όσοι γράφουνε με σκοπό να κάνουν τη καθημερινότητα καλύτερη δε θα πρέπει με φράσεις πυροτεχνήματα να δυναμιτίζουν την παραδεκτή σαπίλα της εποχής, αλλά θα πρέπει να έχουν το φως να φωτίσουν όσους δεν έχουν το χρόνο και τον τρόπο να πράξουν πράγματα που θα έχουν αντίκτυπο και ουσία.

Τα blog είναι χώροι διακίνησης ιδεών και η διακίνηση κακιάς γκρίνιας και σαρκασμού αμφιβάλλω αν αφυπνίζει η αν τελικά ρίχνει τη δημιουργικότητα του εγκεφάλου σε κώμα. Όσοι έχουν επιλέξει να γράφουν αφιερώνοντας χρόνο σε αυτό πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος της σκέψης τους ότι η κοινωνία διψάει για ιδέες εφαρμόσιμες και προοδευτικές. Ιδέες που θα δώσουν αξία στον άνθρωπο. Που θα ταΐσουν την ανάγκη του για πνευματικότητα και σεβασμό. 

Παράκληση, σταματήστε το κράξιμο, το θάψιμο και τους τίτλους που τραβάνε το μάτι και γράψτε δίνοντας ιδέες, τροφή για προβληματισμό ή χρήσιμου περιεχομένου κείμενα. Μη σερβίρουμε άλλη ληγμένη τροφή μεταξύ μας, σεβασμό στη νοημοσύνη των αναγνωστών μας.

Τέλος για όσους διαβάζουν τα blogs, συμμετέχετε. Αμφισβητήστε, μπείτε στον κόπο να ανοίξετε διάλογο, μη φοβάστε να εκφράσετε την άποψή σας, αναθεωρήστε πράγματα που πιστεύετε. Μη καταλήγετε σε γενικές αλήθειες μόνο από προσωπικά σας βιώματα. 

Υπάρχει ένας χώρος διακίνησης ελεύθερων ιδεών, ιδεών που δημιουργούνται για να γίνονται πράξη, τα blogs. 

Μη γκρινιάζετε, έχουμε ότι μας αξίζει. Αν η κοινωνία απαιτήσει ένα νέο μοντέλο ζωής θα το πάρει αρκεί ο κάθε πολίτης να συνειδητοποιήσει ότι το κρύβει μέσα του.

Είσαι η κοινωνία που ζεις.


http://dinatomirmigi.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. καλα εχετε βαλει τους ρουφιανους του τρομακτικου στις λιστες σας για να εχετε αναγνωστες? Ελεος τους ρουφιανους, ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Είσαι η κοινωνία που ζεις."
    Αυτό ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή