Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σκέψεις

Το μίσος που μυρίζω στην ατμόσφαιρα δε με φοβίζει. Λυπάμαι. Άνθρωποι κυριευμένοι με ματαιδοξίες ξεχνούν, ξεχνούν για να μη φοβούνται. 

Ψάχνω τρόπο να επικοινωνήσω με τα τείχη που έχουν υψώσει. Ζητάω απαντήσεις σε αυτούς για εμένα όμως πάντα στο τέλος γεμίζω ερωτήσεις, αυτό μόνο μου δίνουν. 


Δε ξέρουμε που πάμε γι' αυτό και ένας τυφλός μπορεί να μας δείξει το δρόμο, φτάνει μόνο να μας πείσει.

Μέρα με τη μέρα το φως ξημερώνει πιο σκοτεινό, κάθε ψέμα μπορεί να γίνει αλήθεια φτάνει να κρύβει ελπίδα. 


http://dinatomirmigi.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλε μου. Μια ακόμη ανθρώπινη ανάρτησή σου. Λέξεις που κρύβουν πολλά μέσα σου. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις αισθάνομαι ότι βιώνεις μεγάλη μοναξιά. Μοναξιά και μάλιστα ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους. Όπως την βιώνουμε σχεδόν όλοι μας. Όντως τα αναπάντητα ερωτήματα είναι χιλιάδες αλλά όσο ψάχνουμε απεγνωσμένα για απαντήσεις γεννιούνται χιλιάδες ακόμη από αυτά. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι έχουν αλλάξει. Κατάφεραν να μας αποξενώσουν. Ας κάνουμε όνειρα στην ζωή μας, τουλάχιστον αυτά δεν κοστίζουν και ας ελπίζουμε. Άλλωστε τα όνειρα είναι ο λόγος ύπαρξης της ελπίδας. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει κάτι στο οποίο θα ελπίζουμε. Καλό σου βράδυ φίλε μου και συνέχισε να γράφεις αυτά τα εξαιρετικά άρθρα που εκφράζουν τις ανησυχίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Σάββα, ευτυχώς έχω άτομα με γεμίζουν και παίρνω πολλά από αυτά. Αυτό που με κάνει να γράφω με αυτόν τον τρόπο δεν είναι τόσο η μοναξιά, όσο η απογοήτευση για την τιμή που η κοινωνία κοστολογεί τον εαυτό της στην εποχή μας. Καλό βράδυ, πάντα όμορφα τα σχόλια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ψάχνω τρόπο να επικοινωνήσω με τα τείχη που έχουν υψώσει"

    ... Στην ανάγκη,βάλε οδοφραγμα.Αναψε το τζάκι.Εμπόδισε τους.Κράτησε μια μικρη γωνιά μεσα στη ψυχή σου που θα κάθεσαι μόνο εσυ σαν ενα δένδρο φορτωμένο με καρπούς ώριμους,,, :)

    Βίλμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αδελφέ, λυπούμαστε πού σέ μπλέξαμε σέ μιά τόσο δυσάρεστη ιστορία. Μάς ξάφνιασε καί εμάς. Είχαμε σημεία καί από τό παρελθόν αλλά δέν περιμέναμε τέτοιο ξέσπασμα αλογίας. Είναι όμως ταυτόχρονα καί μιά απόδειξη τής αλήθειας αυτών πού γράφεις. Τά τείχη μεταξύ μας είναι άπαρτα.
    Ελπίζουμε νά περάσει γρήγορα η μπόρα.
    Σάν τούς πειρασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέφτουν τα "άπαρτα τείχη" οταν δεν είναι "τα μεταξύ μας" και "κατά τας ιδίας επιθυμίας εαυτοίς επισσωρεύουν διδασκάλους κνηθόμενα την ακοήν";

    Αυτή είναι η απόδειξη της αλήθειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή