Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το ψέμα του "μονόδρομου"

Η αγαπημένη φράση των αξιολύπητων υπάρξεων που έχουν το μέλλον μας στα χέρια τους είναι, "δεν υπάρχει άλλος δρόμος". Δεν έχω ξαναγράψει με αυτό τον τρόπο αλλά έτσι ένιωσα και έτσι θα το αφήσω να βγει. Γύρω μου μια κοινωνία που έχει τον κατάλληλο εκτελεστή για κάθε προώθηση της ματαιοδοξίας της. Σάπια σοκολατάκια σε χρυσές κασετίνες. Στόματα με βρώμικη ανάσα και άσπρα δόντια. Ψυχές που φυσούν βοριά, σκεπασμένες σε ζεστά σεντόνια.

Σε κοιτάω στα μάτια και σου λέω ότι αυτό που ζω μέσα μου το ζεις μέσα σου και συ.

Βιώνω την αδικία, ως αξίωμα της ζωής. Σαν να έχει δώσει τα χέρια η κοινωνία μυστικά βάζει το κεφάλι κάτω και κάνει ότι δεν ακούει. Δε μιλάει κανείς την αλήθεια, γιατί νομίζει ότι το ψέμα είναι το κλειδί που ανοίγει περισσότερες πόρτες. 

Σωματικά ανελεύθερος, η εσωτερική μου ελευθερία σα θηρίο βρυχάται από μέσα μου. Ψάχνω τον τρόπο να την αφήσω να βγει, μα πάντα βρίσκει εμπόδια από ομοιοπαθείς μου!

Δε μπορώ να αφήνω την ελπίδα σε άλλα χέρια. Ο καθένας τρέχει στο δικό του διάδρομο σε αυτή τη χώρα. Τερματίζει σε άλλα δικά του γήπεδα και μοιράζεται τη νίκη μόνο με τα χέρια που χειροκροτούν σε αποκλειστικότητα την αφεντιά του. Βλέπω τόσο καθαρά ότι αυτό είναι η φυλακή των νέων. 

Νέοι ανήμποροι να αντιληφθούν το πως δομείται μια κοινωνία. Ανίκανοι να σχολιάσουν, με τις γνώσεις τους να στερεύουν σε μια κακή παπαγαλία. Γνωρίζουν την ήττα τους; Δε θέλουν να γίνουν νικητές. 

Είναι η ώρα περασμένη, τα γεγονότα γρήγορα εξελίσσονται και με κομμένη την ανάσα δέχεσαι σαν ανήμπορος κάθε άδικη συμπεριφορά. Μέτρα για σένα. Μόνο για σένα. Γίνε ενεργός. Ακόμα και αν δεν ήσουν ποτέ έχει έρθει η ώρα να δηλώσεις παρών. 

Άνθρωπος είσαι.

 http://dinatomirmigi.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Ποσο δικιο εχεις ρε μερμυγκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Dqa3jEWrK2s

    Δεν έχω τόπο,
    εσύ ο τόπος μου και ο χρόνος.
    Δεν ξέρω τρόπο,
    ο μόνος δρόμος ειν’ ο δρόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου φίλε ,πολύ ωραία λόγια. Οι περισσότεροι από εμάς δυστυχώς αποδέχονται την (ψευδό)πραγματικότητα που μας έχουν φτιάξει στα μέτρα τους. Και όταν βλέπω να την έχει αποδεχτεί μεγάλο ποσοστό τον νέων(ελπίζω να κάνω λάθος) στεναχωριέμαι. Μας έχουν καθήλωση στους καναπέδες μας με μεθοδικότητα διαλύοντας την παιδεία και όχι μόνο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οφείλουν όλοι να ξεπεράσουν τις όποιες ενοχές και την όποια συνυπευθυνότητα νιώθουν για σημερινή κατάντια και να δράσουμε όλοι σε ένα κοινό μέτωπο με ένα κοινό όραμα.
    Χρειαζόαστε βέβαια να συνταχθούμε γύρω από μια κέντρική ιδέα με τρία-τέσσερα κοινά συνθήματα-προτάσεις.
    Έτσι μόνο μπορεί ο λαός να αντιδράσει αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή