Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πολλά μυρμήγκια, δυνατά μυρμήγκια


Μέσα στα πολλά ένα μυρμήγκι δε νιώθει αρκετά δυνατό να αλλάξει πράγματα που το πληγώνουν. Υπάρχουν όμως στιγμές που η δυναμική των πολλών του δίνει φτερά, χαμόγελο και δύναμη μέσα από τον εαυτό του να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από τον εαυτό του γιατί από εκεί αρχίζει η μεγάλη επανάσταση. Όλοι όσοι αγωνιούμε για το αύριο είμαστε ένα μυρμήγκι που προσπαθεί να βρει το δρόμο του, σε μονοπάτια γεμάτα ψέμα, τεχνάσματα και ανηφόρες. Όμως όταν ενώνουμε τους προβληματισμούς μας οι ανηφόρες γίνονται πράσινα τοπία που σε καλούν να τα ανηφορίσεις καρτερικά μέχρι να δεις βρεις φως κάπου στο τέλος της διαδρομής.
Μυρμήγκια λοιπόν, μπλέκουμε τις κεραίες μας και νιώθουμε την ενέργεια μεταξύ μας να βάζει φτερά στις πλάτες που μας βάρυνε η απληστία της οικονομίας. Πάντα φέρουμε μεγάλη ευθύνη για τα δεινά μας και πληρώνουμε κομμάτια του χαρακτήρα μας, γι' αυτό θα πρέπει να έχουμε θάρρος όταν κοιτάμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη. Ας αφήσουμε την αγάπη να μας οδηγήσει στο καλύτερο. Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι μια κοινωνία χωρίς απάθεια για τα μικρά και μεγάλα που της συμβαίνουν. Αυτιά έτοιμα να ακούσουν το πρόβλημα του διπλανού, χέρια έτοιμα να σε κρατήσουν όταν πέφτεις, ανιδιοτέλεια και υπομονή για μακροπρόθεσμη δημιουργία.

Θέλοντας και μη εξουσιάζομαι, μυρμήγκι είμαι. Όμως κρατάω μέσα μου το δικό μου ανέγγιχτο χώρο που βρίσκω παρηγοριά τις στιγμές που τα αντίδοτα της μοναξιάς δεν λειτουργούν και οι προορισμοί μου θολώνουν. Της εξουσίας τα πουκάμισα δε θέλω να δω να αλλάζουν, θέλω να αλλάξει η εξουσία δομή. Θέλω να δω γυμνό το ψέμα, ντροπιασμένο. Θέλω το ψέμα να γίνει δούλος της ειλικρίνειας Η απλότητα του ωραίου να πλημμυρίσει την καθημερινή αισθητική. Δυνατό μυρμήγκι, δυνατό από εσένα που μαζί γινόμαστε ένα για ένα κοινό σκοπό, την υποχρέωση του οποίου πασχίζουμε να καταλάβουμε. Όσο πιο μέσα μου κοιτώ βλέπω τη δύναμη. Χωρίς εσένα δε θα είχα λόγο να περιμένω μια καινούργια μέρα με ελπίδα.

http://dinatomirmigi.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ συν-Ελληνες

    Δώστε το μύνημά σας ενάντια στο μνημόνιο και την καταστροφική πολιτική των κομμάτων.
    ΟΛΟΙ στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    Υποθηκεύουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
    Μην επιτρέψετε το ξεπούλημα της Ελλάδας μας.
    Ελάτε στην πλατεία. Δηλώστε το δικό σας παρόν για ένα καλύτερο μέλλον.
    Με αξιοπρέπεια και υπομονή θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα της περιουσίας των παιδιών μας.

    Υπογράψτε την αίτηση για τον Λογιστικό Έλεγχο.
    Για να μάθουμε επιτέλους πού πήγαν τα λεφτά.
    http://www.gopetition.com/petition/43171.html

    ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ
    Δείξτε στο ΔΝΤ και την Ευρώπη οτι τα
    Τρελά Νερά και ξέρουν και μπορούν να αγγωνίζονται
    οταν το πραγματικό συμφέρον της πατρίδας το απαιτεί.

    Σηκωθείτε από τον καναπέ.
    Ελάτε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
    Θα βρείτε πολλούς από τους φίλους σας και τους γειτόνους σας.

    ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ
    Αν είμαστε πολλοί η κατάσταση θα αλλάξει προς το συμφέρον του λαού και όχι υπέρ των δοσίλογων και των παρατρεχάμενων τους.
    Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια.
    Αγνά, απλά και ειρηνικά. Μια παρέα.
    Για το Φιλότιμο και την Αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή