Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα για συνεργασία και οργάνωση προς όλους τους Έλληνες bloggers

Επανειλημμένα δείχνεται ως άμεση η ανάγκη για ενότητα, κοινή δράση και αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς. Τα blog προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις και να θυμώσουν τους αναγνώστες τους με την ελπίδα μιας επιτυχημένης κινητοποίησης, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν πληρεί καμία σοβαρή προσδοκία επιτυχίας με τις τρέχουσες συνθήκες και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν τα ΜΜΕ. Η αδράνεια και το μούδιασμα είναι μια επικίνδυνη κατάσταση σε μια περίοδο ζωτικής σημασίας για τις ερχόμενες δεκαετίες στη χώρα μας.  


Έχει έρθει η ώρα να αποδείξουμε τις ευγενείς μας προθέσεις (όσοι έχουμε από αυτές) αφήνοντας ένα πραγματικό αποτύπωμα στα δρώμενα και δίνοντας το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί, με κοινό σκοπό μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη χώρα. Καλώ λοιπόν όλους τους Έλληνες bloggers σε κοινή συνάντηση ανά περιοχές στην Ελλάδα, με σκοπό την κατ' ιδίαν συζήτηση και με την ελπίδα να υπάρξει μια κοινή δράση και ιδέες που θα μας δώσουν νέα δυναμική. Η ανωνυμία και το κρυφτό πίσω από blogoσφαιρες, έδωσαν ότι είχαν να δώσουν και νομίζω είναι η ώρα να γνωριστούμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι για το μεγαλύτερο που έχουμε ανάγκη. Ας εμπνεύσουμε.

Η ιδέα του καλέσματος είναι απλή, ορίζουμε ένα σημείο συνάντησης και μια ώρα σε κάθε περιοχή (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, κτλ), ανοιχτά. Όλοι οι bloggers θα δώσουμε το παρών και θα βρούμε ένα χώρο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Θα πούμε ποιοι είμαστε και θα προτείνουμε ιδέες για άμεση δράση. Συνεργαζόμαστε και επαναπροσδιορίζουμε τον εαυτό μας με νέα δυναμική. Αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη, οι εχθροί μας είναι άλλοι και κοινοί.

Το κάλεσμά μου είναι αυθόρμητο, αλλά μετά από αρκετή σκέψη. Είναι μια πρόταση που θεωρώ θα μας πάει πολλά βήματα μπροστά, πρακτικά και επικοινωνιακά. Είμαι έτοιμος να ρίξω τη μάσκα μου και να ενώσω τα βήματά μου μαζί σας. Ιδέες για άμεση δράση υπάρχουν. Η αντίδρασή σας στο κάλεσμά μου είναι μεγάλης σημασίας. Είμαστε ή όχι έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Ελπίζω να αναλογιστείτε τη σοβαρότητα της στιγμής και να επιλέξετε να βάλετε το συμφέρον όλων πάνω από τα μικροκλιματικά συμφέροντα. Αναμένω συμμετοχή από μεγάλα ανεξάρτητα blogs μέχρι μικρά και όχι γνωστά στο ευρύ κοινό. Ας γίνουμε ένα, ας δείξουμε τον δρόμο. Διαδώστε το κάλεσμα και ας οργανωθούμε μεταξύ μας εντός λίγων ημερών.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,
    ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ.
    ΑΝΑΡΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχουμε εδώ και καιρό στα σκαριά. Αναζητούνται 'helping hands' http://www.tweetyblogs.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, σκοπός είναι η από κοντά ανταλλαγή απόψεων. Προτείνω για την Αθήνα να ορίσουμε ως μέρος συνάντησης τη πλατεία Μοναστηρακίου. Μέρα και ώρα θα ορίσουμε μόλις υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοκληρωμένη άποψη/ιδέα για να προτίνεις έχεις?Πως και τι θα είναι αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε?
    Μαζευόμαστε και μετά τι?

    Θέλουμε να χτίσουμε ενιαίο μέτωπο (αντι)πληροφόρησης?

    Με τι κέρδος?
    Με τι κόστος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. disorderisti στείλε μου ένα mail στο dinatomirmigi@gmail.com να επικοινωνήσω μαζί σου

      Διαγραφή
  5. 2 ΧΡΟΝΙΑ MPD CLUB! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
    Τον Ιούνιο του 2010 μια μικρή ομάδα ανθρώπων βρεθήκαμε στο γραφείο του Βασίλη Μουντάκη.
    Μας είχε καλέσει για να μας ανακοινώσει μια ιδέα του, και απόφαση του, προκειμένου να την συζητήσουμε.
    Μας είπε ότι δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στην οικονομική κρίση, και πως έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους οικονομικά ασθενέστερους συμπατριώτες μας. Με σοβαρότητα μας δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα εκπτωτικό portal στο διαδίκτυο προκειμένου να δοθεί ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους να επωφελούνται με σημαντικές εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες με κύρια στόχευση στην Υγεία, στην Γυναίκα και στο Παιδί.
    Η απόφαση όλων μας να στηρίξουμε και να εργαστούμε για τον σκοπό αυτό, υπήρξε ομόφωνη!
    Τις επόμενες μέρες καλέσαμε εκπρόσωπο της επιχείρησης STUDIO OF SILENCE για να μας ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης μας.
    Λίγες ώρες μετά το MPDCLUB.GR γεννήθηκε στο διαδίκτυο.
    Σε σύντομο χρονικό διάστημα χιλιάδες επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.
    Παράλληλα δεκάδες Ιατρικά κέντρα έκαναν εξαιρετικές προσφορές για τα μέλη και τους φίλους του MPDCLUB.
    Οι 298 πρώτοι επισκέπτες της ιστοσελίδας του MPDCLUB μας τον Ιούνιο του 2010, σήμερα, 2 χρόνια μετά έχουν γίνει περισσότεροι από 1.500.000



    Το έργο μας αναγνωρίστηκε από Δήμους της Αττικής οι οποίοι συμπαραστάθηκαν και οργάνωσαν μαζί μας εκδηλώσεις.
    Τους ευχαριστούμε πολύ.
    Στην πορεία μας μέχρι σήμερα καταγράφουμε πολλές εκδηλώσεις, για την Γυναίκα, το Παιδί, την Προσφορά εργασίας, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με αγάπη για τον συνάνθρωπο μας, και με αφοσίωση στην προσφορά.
    Σας ευχαριστούμε όλους όσους μας αγκαλιάσατε, και υποσχόμαστε πολλά περισσότερα.

    Σύντομα το διαδικτυακό ραδιόφωνο του MPDCLUB θα αρχίσει τις ζωντανές εκπομπές του με μουσική συνεντεύξεις, μεγάλες προσφορές και πολλές άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.


    Ετοιμάζουμε εκδηλώσεις, που θα συζητηθούν και φυσικά δεν ξεχνάμε τους άνεργους στους οποίους έχουμε πάντα μια πόρτα ανοιχτή αν θελήσουν να γίνουν συνεργάτες μας.
    Σας ευχαριστούμε πολύ.
    Οι άνθρωποι του MPDCLUB.GR
    www.mpdclub.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή